Onsdagar 18:30-20:00

Åtta steg till lycka

Efter många års arbete har Tara Center den stora glädjen att utge Geshe Kelsang Gyatsos fantastiska bok “The New Eight Steps to Happiness” på svenska sommaren 2017. Det är första gången en av Geshe-las böcker publiceras på ett nordiskt språk och det utgör en viktig milstolpe för Kadampa-buddhismen i Norden.

Vi vill fira detta med att erbjuda meditationskurser som utforskar denna bok varje onsdag hela hösttermin 2017. Kurserna hålls av Tara Centers huvudlärare Kelsang Jangdom.

Vad boken / kursen handlar om:

Den mycket älskade buddhistiska dikten Åtta verser för att träna sinnet av Geshe Langri Tangpa utgör grunden för Geshe Kelsangs bok Den nya Åtta steg till lycka.  Dikten och Geshe Kelsangs förklaring visar hur vi alla kan lära oss att förvandla livets utmaningar och svårigheter till värdefulla och befriande andliga insikter. Boken presenterar praktiska sätt att använda Buddhas tidlösa visdom för att stärka vår kärlek, visdom och medkänsla. Genom att träna i dessa metoder på den här kursen kan vi finna en djup inre ro, överkomma problem och svårigheter med ett glädjefyllt sinne och förverkliga vårt mänskliga livs fulla potential.

Varje kurskväll består av två vägledda meditationer och en inspirerande och praktisk föreläsning.

Alla är varmt välkomna!

Visdom

3 veckors kurs från 29 november

Vad är äkta visdom?  Vad är verklighet?  Hur kan jag påverka min egen verklighet för att skapa en lycklig framtid? På denna kurs kommer vi att utforska dessa frågor och flera med hjälp av Buddhas djupgående visdomsläror och meditationer.

Ofta projicerar vi våra egna missuppfattningar av människor och saker på det vi upplever och skapar därmed en falsk bild av världen.  Sen förhåller vi oss till våra projektioner som om de var verkliga och detta leder till oändliga problem.  Men när vi lär oss hur saker och ting faktiskt existerar kommer vi att släppa taget om våra felaktiga projektioner och uppleva en orubblig lycka.

Pris: 390 kr

om läraren:

Jangdom är en buddhistisk munk och huvudlärare på Tara Kadampa Buddhistcenter i Stockholm.  Med glädje och lätthet förmedlar han från hjärtat de kraftfulla fördelarna av Buddhism i sina kloka och inspirerande undervisningar.