Fredag 1:a och lördag 2:a juni 2018

Boksläpp: Hur du kan omvandla ditt liv

– En lycksalig resa

Boksläpp del 1 Fredag 1 juni 18.30-20.30 | Gratis | Prova-påmeditation och föreläsning

Boksläpp del 2 Lördag 2 juni 10.30-13.30 | 295kr | Kurs om boken

Anmäl dig till del 1 eller del 2 eller båda!

Fredag 1:a juni 18:30-20:30

Del I: GRATIS – Prova-på-meditation och föreläsning

Fredag 1 juni 2018 har Tara Kadampa Buddhistcenter den stora glädjen att ge ut den livsavgörande boken “Hur du kan omvandla ditt liv” på svenska. Bokens författare är den internationellt erkända buddhistiska läraren, Geshe Kelsang Gyatso, och släpptes första gången på engelska 2016 och nu kommer den alltså på svenska. Geshe Kelsang presenterar Buddhas urgamla budskap på ett oerhört tydligt sätt som väcker genklang hos den moderna människan och som lätt kan tillämpas i vardagen. Den här boken kommer med största säkerhet att förändra ditt liv. Av Geshe Kelsangs alla 22 böcker (inklusive Modern Buddhism med över 1 miljon nedladdningar) föreslår han själv att man ska börja med just Hur du kan omvandla ditt liv.

Kvällen består av en prova-påmeditation och en föreläsning med buddhistmunken Kelsang Jangdom, Geshe Kelsang Gyatsos lärjunge och representant i Stockholm. Alla är varmt välkomna till en rolig och inspirerande kväll 🙂

Denna introduktionskväll fungerar som en perfekt förberedelse till efterföljande kurs, 2:a juni.

Schemat:

18.30-19.00 Ankomst och mingel (alkoholfri cider serveras)

19.00-20.00 Prova-påmeditation och föreläsning

20.00-20.30 Bokförsäljning

Pris:

FRI ENTRÉ!

adress:

Convendum, Regeringsgatan 30.

Om författaren:

Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche är en högt kvalificerad meditationsmästare och internationellt erkänd lärare i buddhism som har banat vägen för en introduktion av modern buddhism i dagens samhälle. Han har skrivit 22 mycket hyllade böcker som överför buddhismens traditionsenliga visdom väl anpassad till vår moderna värld. Han har också grundat över 1 200 Kadampa-buddhistiska center och grupper över hela världen.

1. Föranmälan nödvändigt.

2. Tack om du också skriver upp dig och delar evenemanget via Facebook.

Boken ger dig:

  • en chans till ett mer meningsfullt liv
  • en fungerande metod som får din upplevelse av problem att minska för att till slut upphöra helt
  • en möjlighet att bli lycklig hela tiden genom att utveckla och bevara ett rofyllt sinne.

”När saker och ting går fel i livet och vi stöter på svårigheter brukar vi betrakta situationen i sig som problemet, men egentligen kommer alla problem, som vi upplever, från vårt sinne. Om vi skulle möta svåra situationer med ett positivt eller rofyllt sinne, skulle de inte bli problem för oss. Faktiskt skulle vi till och med börja se dem som utmaningar eller möjligheter till att växa och utvecklas. Problem uppstår bara om vi möter svårigheter med ett negativt sinnestillstånd. Därför måste vi, om vi vill vara lyckliga hela tiden och fria från problem, utveckla och bevara ett rofyllt sinne.”

Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche

Lördag 2 juni  10:30-13:30

Del II: Fortsättning

Lördag 2 juni håller vi en kurs bestående av flera vägledda meditationer och inspirerande förklaringar av denna praktiska handbok. Kursen ger dig en möjlighet att lära dig hur du själv kan utveckla ett lugnt sinne genom rogivande meditationer och hur du kan behålla ett positivt sinne i en hektisk vardag genom att tillämpa inspirerande tankesätt från den buddhistiska traditionen.

Alla är välkomna!

Schemat:

10:30-11:45 Pass 1

11:45-12:15 Paus

12:15-13:30 Pass 2

pris:

295 kr (vuxen) | 236 kr ( studenter och pensionärer) | eller ingår i centerkortet

adress:

Convendum, Regeringsgatan 30.

Om föreläsaren:

Kelsang Jangdom har utövat buddhism och meditation sedan 2003 och blev ordinerad som buddhistmunk 2010. Han kommer ursprungligen från England men har under en lång tid arbetat för att stötta centren i Norden. Därför har han bott i Oslo i 9 år, och sedan januari 2015 är han huvudlärare på Tara Center i Stockholm. Med glädje och lätthet förmedlar han från hjärtat de kraftfulla fördelarna av buddhismen i sina kloka och inspirerande undervisningar.

Bilder och film från tidigare evenemang på Convendum

Tara Center tackar för en helt fantastisk kväll igår! Ca 220 personer kom som ville lära sig meditera på en fredag kväll i Stockholms fräschaste lokal (Convendum på Regeringsgatan 30) med utsikt över NK-huset. Snacka om Modern buddhism! Stort tack till alla som medverkade och till alla som hjälpte till! Alla vårens meditationskurser på Tara Center nu ligger ute på www.mediteraistockholm.se. Varmt välkomna!

Slået op af Tara Kadampa Buddhistcenter - Meditera i Stockholm i 13. januar 2018