Onsdag 10 januari 18.00-20.15

Boksläpp – Modern buddhism

Efter många års arbete har Tara Center den stora glädjen att utge del 1 (Sutra) av Geshe Kelsang Gyatsos underbara bok “Modern Buddhism” på svenska. Boksläppet består av en föreläsning om boken, en vägledd meditation och lätt förtäring.

Det är bara andra gången en av Geshe-las böcker publiceras på ett nordiskt språk (efter Åtta steg till lycka på svenska i somras) och det utgör en viktig milstolpe för Kadampa-buddhismen i Norden. Genom att läsa Geshe-las böcker på svenska kommer vi närmare Buddhas verkliga avsikt och får lättare att förstå den djupa och rika innebörden av hans ord och göra verklighet av Buddhas läror. Vi hoppas kunna ge ut Geshe-las andra böcker på svenska inom kort, till fördel för de som går kurser på Kadampa-centren i Sverige och för alla andra som förstår svenska.

vad boken handlar om

Modern buddhism är en speciell presentation av Buddhas läror om medkänsla och visdom som förmedlar deras kärna på ett sätt som är lätt att förstå och omsätta i praktiken.

Genom att utveckla och bevara medkänsla och visdom i vardagen kan vi omvandla våra liv, förbättra våra relationer med andra och se bakom framträdanden för att upptäcka hur saker egentligen existerar. På det sättet kan vi lösa alla våra dagliga problem och uppnå den verkliga meningen med människolivet. Medkänsla och visdom är som en fågels två vingar varmed vi kan nå en buddhas upplysta värld.

Den här inspirerande handboken med övningar för vardagen passar perfekt för den som söker lösningar på livets problem inom buddhismen, och även för den som har en annan tro och som vill fördjupa sin förståelse och sitt utövande på den andliga vägen.

Om författaren:

Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche är en kvalificerad meditationsmästare och internationellt erkänd lärare i buddhism som har banat vägen för en introduktion av modern buddhism i dagens samhälle.

Han har skrivit 22 mycket hyllade böcker som överför buddhismens traditionsenliga visdom väl anpassad till vår moderna värld. Han har också grundat över 1 200 Kadampa-buddhistiska center och grupper över hela världen.

Kom fira med oss!

Vi vill fira det här unika tillfället genom att erbjuda lätt förtäring. Alla är varmt välkomna!

Schema

18:00-18:30 Kanapé och alkoholfri cider serveras
18:30-18:45 Mona (översättningsansvarig) berättar om projektet och framtida planer på översättningar
18:45-19:45 Jangdom (Tara Centers huvudlärare) håller en föreläsning om Modern buddhism och vägleder en avslappnande meditation
19:45-20:15 Mingel och möjlighet att köpa boken och att anmäla sig till veckokurserna som handlar om Modern buddhism.

FRI ENTRÉ!

1. Föranmälan nödvändig

2. Dela gärna evenemanget på Facebook.

Veckokurser på Tara Center om Modern buddhism:

Veckan efter boksläppet börjar regelbundna meditationskurser om Den nya Modern buddhism med Tara Centers huvudlärare Kelsang Jangdom.  På kurserna får man möjlighet att fördjupa sin förståelse av bokens innebörd och göra en serie olika meditationer från boken som kommer att väcka vår potential för kärlek, visdom och medkänsla – och på det sättet förverkliga vårt mänskliga livs fulla potential.

En bön:

Vi ber att Modern buddhism kommer att hjälpa många människor, både i denna och i framtida generationer, att lösa sina problem och finna den frid och lycka de längtar efter.