Torsdag 31 augusti 18.00-20.15

Boksläpp – Den nya Åtta steg till lycka

Efter många års arbete har Tara Center den stora glädjen att utge Geshe Kelsang Gyatsos fantastiska bok “The New Eight Steps to Happiness” på svenska. Det är första gången en av Geshe-las böcker publiceras på ett nordiskt språk och det utgör en viktig milstolpe för Kadampa-buddhismen i Norden. Genom att läsa Geshe-las böcker på svenska kommer vi närmare Buddhas verkliga avsikt och får lättare att förstå den djupa och rika innebörden av hans ord och göra verklighet av Buddhas läror. Vi hoppas kunna ge ut Geshe-las andra böcker på svenska inom kort, till fördel för de som går kurser på Kadampa-centren i Sverige och för alla andra som förstår svenska.

Kom fira med oss!

Vi vill fira det här unika tillfället genom att erbjuda lätt förtäring och en 10% rabatt på boken bara denna kväll. Alla är varmt välkomna!

Schema

18:00-18:30 Kanapé och alkoholfri cider serveras
18:30-18:45 Mona (översättningsansvarig) berättar om projektet och framtida planer på översättningar
18:45-19:45 Jangdom (Tara Centers huvudlärare) håller en föreläsning om Den nya Åtta steg till lycka och vägleder en avslappnande meditation
19:45-20:15 Mingel och möjlighet att köpa boken och att anmäla sig till veckokurserna som handlar om Den nya Åtta steg till lycka.

FRI ENTRÉ!

Vad boken handlar om:

Den mycket älskade buddhistiska dikten Åtta verser för att träna sinnet av Geshe Langri Tangpa utgör grunden för Geshe Kelsangs bok Den nya Åtta steg till lycka.  Dikten och Geshe-las förklaring visar hur vi alla kan lära oss att förvandla livets utmaningar och svårigheter till värdefulla och befriande andliga insikter. Boken presenterar praktiska sätt att använda Buddhas tidlösa visdom för att stärka vår kärlek, visdom och medkänsla. Genom dessa metoder kan vi finna en djup inre ro, överkomma problem och svårigheter med ett glädjefyllt sinne och förverkliga vårt mänskliga livs fulla potential.

Diktens första vers lyder:

Med avsikten att uppnå
det slutliga och högsta målet,
som överträffar själva den önskeuppfyllande juvelen,
må jag ständigt värdesätta alla levande varelser.

Veckokurser på Tara Center om Åtta steg till lycka:

Veckan efter boksläppet börjar regelbundna meditationskurser om Den nya Åtta steg till lycka med Tara Centers huvudlärare Kelsang Jangdom.  På kurserna får man möjlighet att fördjupa sin förståelse av bokens innebörd och göra en serie olika meditationer från boken som kommer att väcka vår potential för kärlek, visdom och medkänsla – och på det sättet förverkliga vårt mänskliga livs fulla potential.

Man kan anmäla sig till dessa veckokurser redan nu på vår hemsida eller på boksläppet.

En bön:

Vi ber att Den nya Åtta steg till lycka kommer att hjälpa många människor, både i denna och i framtida generationer, att lösa sina problem och finna den frid och lycka de längtar efter.