Lördag 29 juni 10:30-13:30

Daglig meditationsträning | meditationskurs i Uppsala

Syftet med meditation är att göra vårt sinne lugnt och fridfullt. Om vårt sinne är rofyllt kommer vi att vara befriade från oro och mentalt obehag och då upplever vi verklig lycka; men om vårt sinne inte är rofyllt kommer vi att få väldigt svårt att känna lycka, även om vi lever med de bästa förutsättningar.

En annan viktig funktion med meditation är att bygga en ny mental vana, som gör det möjligt för oss att ha en mer positiv och uppfyllande syn på livet. För att uppleva dessa fördelar är det viktigt att meditera regelbundet. Därför kommer vi under denna endagskurs att lära oss hur upptagna moderna människor kan forma och behålla en njutbar daglig meditationsutövning. Bara då kan vi kontrollera vårt sinne och uppleva en djupare och bestående form av lycka.

Meditation kommer då att bli en nödvändig och naturlig del av vårt dagliga liv och få oss att känna oss nöjda och ge oss en inre styrka som är nödvändig för att vi ska kunna njuta av vårt livs alla aspekter.

Alla är välkomna!

Kursledare: Mikael Jonsson

Adress:

Hjalmar Brantingsgatan 4A, Uppsala.

om läraren:

Kelsang Nyima är uppväxt i Stockholm och var en hängiven volontär på Kadampacentret i Oslo i många år innan han flyttade tillbaka till Sverige 2019. Han studerar på centrets lärarutbildningprogram och har utövat meditation i många år.

I sin undervisning delar Nyima sin entusiasm för meditation. Han ger många praktiska insikter i hur man integrerar buddhistisk filosofi i det dagliga livet för att känna ett större lugn och må bättre.

pris:

275 kr (vuxen) | 220 kr (student/pensionär)

I och med antagande till kurs, retreat eller seminarium blir du även medlem i föreningen.

Läs info om Dataskyddsförordningen här.