Tisdagar 18:30-20:00

Modern Buddhism och nyckeln till lycka

4-veckors kurs från 2:a maj till och med 30:e maj (uppehåll 16:e maj)

Det är lätt i dessa dagar, då vi är upptagna med aktiviteter och annat som distraherar, att glömma bort vår djupaste önskan: lycka för oss själva och andra. Modern buddhism visar tydligt hur de häpnadsväckande meditationsövningar och speciella insikter som Buddha lärde ut för 2500 år sen skickligt kan integreras i våra upptagna, moderna liv, och låta oss uppfylla den där önskan på anmärkningsvärda vis.

På denna kursen kommer vi att lära hur vi kan förenas med och fördjupa upplevelsen av själva källan till glädje i vårt sinne.  Det kommer att betonas hur vi kan använda våra dagliga situationer, speciellt de svårare, för att öva upp sinnets inre orsaker till lycka. En sån tydlig insikt av djup men ändå uppnåelig lycka är viktig i dagens värld.

Varje kurstillfälle består av två vägledda meditationer och en intressant och praktisk föreläsning.

Kursledare: Ann

Pris: 520kr

Meditationer för ett gott hjärta

3-veckors kurs från 6:e juni

Vi kommer att lära oss praktiska sätt att använda Buddhas tidlösa visdom för att stärka vår kärlek och medkänsla. Genom dessa metoder kan vi upptäcka en djup inre ro, överkomma problem och svårigheter med ett glädjefyllt sinne och förverkliga vår fulla potential. Vi kommer också att lära oss att förvandla livets utmaningar och svårigheter till värdefulla och befriande andliga insikter. På det sättet kommer vi att kunna utveckla ett gott hjärta gentemot alla i vårt liv.

Kursledare: Gordana

Pris: 390kr