Lördag 8 februari 10:30-13:30

En daglig meditationsutövning

Om en bonde ska få en rik skörd är det viktigt att förbereda marken. Stenar och ogräs tas bort, man tillför gödsel och vatten – allt för att grödorna ska ha så goda omständigheter som möjligt för att växa. På samma sätt, om vi vill att andliga insikter såsom kärlek och medkänsla ska växa i vårt sinne är det viktigt att förbereda sinnet väl inför meditationen.

Hur ska man göra det?

I denna kurs kommer Kelsang Nyima att ge en förklaringar till sadhanan Böner för meditation (en ca. 15min lång övning) som är en lämplig förberedelse inför meditation.

De förberedande övningarna fyller tre funktioner: rena vårt sinne från negativitet, samla förtjänster eller positiv mental energi samt hjälper oss att få buddhornas och Bodhisattvornas välsignelser.

Adress:

Upplandsgatan 18

113 60 Stockholm

om läraren:

Kelsang Nyima är uppväxt i Stockholm och var en hängiven volontär på Kadampacentret i Oslo i många år innan han flyttade tillbaka till Sverige 2019. Han studerar på centrets lärarutbildningprogram och har utövat meditation i många år.

I sin undervisning delar Nyima sin entusiasm för meditation. Han ger många praktiska insikter i hur man integrerar buddhistisk filosofi i det dagliga livet för att känna ett större lugn och må bättre.

pris

275 kr (vuxen) | 220kr (student/pensionär) | eller ingår i centerkortet

I och med antagande till kurs, retreat eller seminarium blir du även medlem i föreningen.

Läs info om Dataskyddsförordningen här.