februari – juni 2018

Tara Centers huvudlärare, Kelsang Jangdom, håller kurserna som inkluderar både rogivande meditationer och inspirerande föreläsningar.

modern buddhism | feb

Meditation och modern buddhism

  • Del I: Introduktion | Fredag 2 februari 18:30-20:00 (75kr)
  • Del II: Fortsättning | Lördag 3 februari 12:00-16:00 (300kr)

Föranmälan krävs och man kan anmäla sig på del I, eller del II eller båda.

Nyfiken på modern buddhism? Vill du lära dig att meditera?

På det här speciella evenemanget på Yogahuset i Falun kommer det att hållas flera föreläsningar om boken Modern buddhism av Geshe Kelsang Gyatso, som publiceras på svenska 2018 efter över 1 miljon nedladdningar av boken på engelska. Kursen består av vägledda meditationer och föreläsningar med författarens representant, buddhistisk munk Kelsang Jangdom, som är huvudlärare på Tara Kadampa Buddhistcenter i Stockholm.

om kursen

Det är lätt i dessa dagar, då vi har fullt upp med våra upptagna liv, att glömma bort vår djupaste önskan: lycka för oss själva och andra. Modern buddhism visar tydligt hur de kraftfulla meditationsövningar och speciella insikter som Buddha lärde ut för 2500 år sedan lätt kan integreras i våra upptagna, moderna liv, och låta oss uppfylla den där önskan på anmärkningsvärda vis.

Modern buddhism är perfekt för den som söker lösningar på livets problem inom buddhismen, och även för den som har en annan tro och som vill fördjupa sin förståelse och sitt utövande på den andliga vägen.

om författaren:

Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche är en kvalificerad meditationsmästare och internationellt erkänd lärare i buddhism som har banat vägen för en introduktion av modern buddhism i dagens samhälle.

Han har skrivit 22 mycket hyllade böcker som överför buddhismens traditionsenliga visdom väl anpassad till vår moderna värld. Han har också grundat över 1 200 Kadampa-buddhistiska center och grupper över hela världen.

Tack om du också skriver upp dig och delar evenemanget via Facebook.

Anmäl dig här

ett klart sinne | mars

Meditationer för ett klart sinne

  • Del I: Introduktion | Fredag 16 mars 18:30-20:00 (75kr)
  • Del II: Fortsättning | Lördag 17 mars 12:00-16:00 (300kr)

Föranmälan krävs och man kan anmäla sig på del I, eller del II eller båda.

Varva ner och utforska ditt klara sinne.

Vårt sinnes natur är klarhet. Men ofta känner vi oss fångade i olika distraktioner som tar vår energi. På denna kurs lär vi oss enkla meditationer för att stilla vårt sinne och fokuserar istället på sinnets klara natur. Det leder till en känsla av frid och förnöjsamhet som berättar att vårt sinne egentligen har en obegränsad potential.

att älska sig själv och andra | april

Konsten att älska sig själv och andra

  • Del I: Introduktion | Fredag 27 april 18:30-20:00 (75kr)
  • Del II: Fortsättning | Lördag 28 april 12:00-16:00 (300kr)

Föranmälan krävs och man kan anmäla sig på del I, eller del II eller båda.


Alla vill utveckla sin förmåga att vara tillfreds med sig själv och att tycka om och älska andra och enligt Buddha har vi alla en enorm potential för att åstadkomma detta. Ibland upplever vi emellertid att denna stora potential begränsas av vår negativa självbild. Istället för att må bra och njuta av ett lugnt och meningsfullt liv upplever vi ibland känslan av att vi inte duger helt enkelt.

Vi behöver utveckla ett sunt förhållande till oss själva om vi ska ha sunda och meningsfulla förhållanden med andra. Måste man älska sig själv innan man vågar älska andra, eller kan det ske samtidigt? Och vad sa Buddha om att älska sig själv och andra?

De flesta håller med om att självacceptans och självrespekt är viktiga för att fullborda ens potential att vara tillfreds med sig själv och att älska andra. Frågan är dock hur vi faktiskt kan utveckla dessa sinnesstämningar så att de uppstår mer och mer naturligt och fungerar som ett stabilt fundament i vårt andliga liv.

Under kursen kommer vi att lära oss hur vi kan bekanta oss med positiva sinnesstämningar under meditation och hur vi kan behålla positiva, realistiska och fridfulla attityder i vardagen. Meditation ger oss alltid en värdefull glimt av av den potentialen vi alla har för frid inombords och ett meningsfullt liv.

Varje pass består av två vägledda meditationer och en intressant föreläsning och frågor och svar.

buddhistisk tantra | juni

Introduktion till buddhistisk tantra

  • Del I: Introduktion | Fredag 15 juni 18:30-20:00 (75kr)
  • Del II: Fortsättning | Lördag 16 juni 12:00-16:00 (300kr)

Föranmälan krävs och man kan anmäla sig på del I, eller del II eller båda.

Alla har vi förmodligen hört talas om Tantra, men vad är det?

Hur tillämpar man Tantra? Hur hjälper det mot vardagens alla problem?

Tantra är den snabba vägen till upplysning. Om vi önskar komma till slutet av vår andliga väg och uppnå upplysning i vårt nuvarande korta liv, är det viktigt att vi engagerar oss djupt i utövandet av Tantra.

Det är enbart genom Buddhas taktiska läror som vi kan göra oss av med de djupaste vanföreställningarna i vårt sinne och faktiskt resa oss som en upplyst varelse, som har kraften att hjälpa alla levande varelser.

I den här inledande kursen kommer vi att avmystifiera utövningen av Tantra och förklara hur vi kan börja vår resa på den snabba vägen till upplysning.

Vi kommer att lära oss hur vi utövar Tantra och hur det kan hjälpa oss att bryta oss ur det fängelse som våra vanliga smärtsamma förnimmelser och tankar håller oss fångna i.

Den här kursen är lämplig för nybörjare likaväl som för de som har en hel del erfarenhet.

Kursen leds av Kelsang Jangdom.

läraren

läraren

Kelsang Jangdom har utövat buddhism och meditation sedan 2003 och blev ordinerad som buddhistmunk 2010. Han kommer ursprungligen från England men han har under en lång tid arbetat för att stötta centren i norden och sedan januari 2015 har han varit huvudlärare på Tara center i Stockholm.

Med glädje och lätthet förmedlar han från hjärtat de kraftfulla fördelarna av Buddhism i sina kloka och inspirerande undervisningar.

adress

adress:

Yogahuset FalunGarvaregatan 1, “Rosa kyrkan”

Bilder från tidigare besök till Yogahuset