Lördag 17 feb 10:30-16:30

Konsten att älska sig själv och andra

Alla vill utveckla sin förmåga att vara tillfreds med sig själv och att tycka om och älska andra och enligt Buddha har vi alla en enorm potential för att åstadkomma detta. Ibland upplever vi emellertid att denna stora potential begränsas av vår negativa självbild. Istället för att må bra och njuta av ett lugnt och meningsfullt liv upplever vi ibland känslan av att vi inte duger helt enkelt.

Vi behöver utveckla ett sunt förhållande till oss själva om vi ska ha sunda och meningsfulla förhållanden med andra. Måste man älska sig själv innan man vågar älska andra, eller kan det ske samtidigt? Och vad sa Buddha om att älska sig själv och andra?

De flesta håller med om att självacceptans och självrespekt är viktiga för att fullborda ens potential att vara tillfreds med sig själv och att älska andra. Frågan är dock hur vi faktiskt kan utveckla dessa sinnesstämningar så att de uppstår mer och mer naturligt och fungerar som ett stabilt fundament i vårt andliga liv.

Under kursen kommer vi att lära oss hur vi kan bekanta oss med positiva sinnesstämningar under meditation och hur vi kan behålla positiva, realistiska och fridfulla attityder i vardagen. Meditation ger oss alltid en värdefull glimt av av den potentialen vi alla har för frid inombords och ett meningsfullt liv.

Varje pass består av två vägledda meditationer och en intressant föreläsning och frågor och svar.

Alla är välkomna!

Kursledare:  Jangdom

om läraren:

Kelsang Jangdom har utövat buddhism och meditation sedan 2003 och blev ordinerad som buddhistmunk  2010.  Han kommer ursprungligen från England men han har under en lång tid arbetat för att stötta centren i norden och bott i Oslo i 9 år och sedan januari 2015 har han varit huvudlärare på Tara center i Stockholm.

Med glädje och lätthet förmedlar han från hjärtat de kraftfulla fördelarna av Buddhism i sina kloka och inspirerande undervisningar.

pris:

395 kr (vuxen) | 316 kr (student/pensionär) | eller ingår i centerkortet