Lördag 30 juni 10:30-16:30

Meditation för den moderna människan

– att komma igång med en daglig meditationsövning

Syftet med meditation är att göra vårt sinne lugnt och fridfullt. Om vårt sinne är rofyllt kommer vi att vara befriade från oro och mentalt obehag och då upplever vi verklig lycka; men om vårt sinne inte är rofyllt kommer vi att få väldigt svårt att känna lycka, även om vi lever med de bästa förutsättningar.

En annan viktig funktion med meditation är att bygga en ny mental vana, som gör det möjligt för oss att ha en mer positiv och uppfyllande syn på livet. För att uppleva dessa fördelar är det viktigt att meditera regelbundet. Därför kommer vi under denna endagskurs att lära oss hur upptagna moderna människor kan forma och behålla en njutbar daglig meditationsutövning. Bara då kan vi kontrollera vårt sinne och uppleva en djupare och bestående form av lycka.

Meditation kommer då att bli en nödvändig och naturlig del av vårt dagliga liv och få oss att känna oss nöjda och ge oss en inre styrka som är nödvändig för att vi ska kunna njuta av vårt livs alla aspekter.

Alla är välkomna!

Kursledare: Ylva

om läraren:

Ylva har studerat och praktiserat Kadampabuddhism på Tara center i många år. Hon har funnit mycket inspiration genom att leva ut det buddhistiska levnadssättet i sitt mycket aktiva arbets- och familjeliv. Genom detta upplevs hennes engagerande och personliga föreläsningar som både praktiska och inspirerande.

pris:

395 kr (vuxen) | 316 kr (student/pensionär) | eller ingår i centerkortet