Del l: Lördag 28 mars 10:30-13:30

Del ll: Lördag 4 april 10:30-13:30

Meditation mot oro och rädsla

Under flera tusen år har Buddhas instruktioner om meditation och positivt tänkande använts för att övervinna oro och rädsla och för att utveckla en djup, bestående inre ro och styrka. Idag är dessa instruktioner mer relevanta än någonsin. På denna kurs kommer vi att lära oss hur vi genom enkla meditationer kan få kontroll över vårt sinne och lugna våra negativa tankar. Vi kommer att undersöka hur vi kan lösa många av våra problem genom att möta motgångar med tålamod och acceptans. Genom att acceptera smärtsamma känslor, istället för att få panik över dem, kan vi behålla ett lugnt sinne i alla situationer.

Fria från oro och rädsla kan vi börja se svåra situationer som möjligheter att utveckla positiva egenskaper såsom kärlek och medkänsla. På så sätt kan vi bli goda medmänniskor, finnas till för andra och omvandla vårt liv. Kursen hålls som två delkurser och lämpar sig för såväl nybörjare som dem med mer erfarenhet av meditation.

Pris per tillfälle

250 kr vuxen, 220 kr student / pensionär

Adress

Upplandsgatan 18, 113 60 Stockholm

Alternativt kan du livestreama kurserna hemifrån.

Alla är välkomna!

Om kursledarna:

28 mars

Kelsang Jangdom har utövat buddhism och meditation sedan 2003 och blev ordinerad som buddhistmunk 2010.  Han kommer ursprungligen från England men han har under en lång tid arbetat för att stötta centren i Norden och sedan januari 2015 har han varit huvudlärare på Kadampa Meditationscenter Stockholm

Med glädje och lätthet förmedlar han från hjärtat de kraftfulla fördelarna av buddhismen i sina kloka och inspirerande undervisningar.

4 april: 

William har studerat och praktiserat buddhism i mer än 15 år. Som lärare är han tydlig och inspirerande och har en djup förståelse för buddhismen. Genom egen erfarenhet vet han hur man integrerar Buddhas uråldriga visdom med vårt moderna stressiga vardagsliv. William har varit en hängiven volontär på Kadampa Meditationscenter Stockholm ända sedan starten 2007 och vid sidan av sitt heltidsjobb är han administrativt ansvarig på centret. Han leder också meditationskurser på centret både för barn och vuxna.

Livestreaming

Anmäl dig här:

I och med antagande till kurs, retreat eller seminarium blir du även medlem i föreningen.

Läs info om Dataskyddsförordningen här.

Vara med på plats

Anmäl dig här:

I och med antagande till kurs, retreat eller seminarium blir du även medlem i föreningen.

Läs info om Dataskyddsförordningen här.