lördag 24:e februari 10:30-16: 30

Meditation och acceptans

Släpp taget och slut fred med dig själv och känn dig mer fri och nöjd!

Under det här endagsretreatet kommer vi genom meditation att utveckla ett lugn inombords och vi kommer även att lära oss hur vi kan behålla det genom att träna i acceptans.

Alla oroar vi oss för olika saker och många känner stress, missnöje, irritation eller oro varje dag. Känslor av oro och irritation för stora eller små saker tar mycket av vår tid och energi i anspråk. Behöver det verkligen vara så?

En accepterande inställning gentemot vår omgivning och oss själva ger oss ett inre skydd mot livets motgångar. Ett sinne som fullständigt accepterar vad som än inträffar i våra liv är oerhört kraftfullt och rofyllt. Det innebär att man ändå agerar på det som hänt, löser de yttre problemen eller kan förebygga kommande problem. Vi kan göra det på ett sätt som inte tar mer energi än nödvändigt och vi kan återvända till ett inre lugn snabbare. Vi kommer under denna kurs att lära oss meditationer som utvecklar acceptans och därmed vår förmåga att hantera oro, irritation och livets oönskade omständigheter bättre. Du kan av en retreatdag även bli mer inspirerad till att fortsätta din meditation på egen hand.

En del av retreatet på eftermiddagen är under tystnad.

Inga förkunskaper behövs.

kursledare: Lisa

om läraren:

Lisa har tyckt om att meditera i många år. Hon har deltagit i flera retreater årligen, bl.a. på Gullnäsgårdens kursgård i Strömstad sedan 2011, som hon också hjälpt att samordna.  Hon har även genomfört ett en-månads tyst meditationsretreat och hon har en stark önskan att dela med sig de praktiska fördelarna med meditation med andra.  Lisa har mycket erfarenhet med att integrera meditation och lugna, positiva förhållningssätt i sin vardag som sjukgymnast, kursgårdsansvarig och med sin familj med fyra barn.

pris

395 kr (vuxen) | 316 kr (student/pensionär) | eller ingår i centerkortet

Anmäl dig här