Onsdagar 18:30-20:00

Modern buddhism

Efter många års arbete har Tara Center den stora glädjen att utge Geshe Kelsang Gyatsos underbara bok “Modern buddhism” på svenska i januari 2018.

Vi vill fira detta med att erbjuda en meditationskurs “Modern buddhism och nyckeln till lycka” som utforskar denna bok på onsdagar under vårtermin 2018. Kurserna hålls av Tara Centers huvudlärare Kelsang Jangdom.

Koncentration

Från onsdag 28 februari håller vi en 5-veckors kurs om hur man kan utveckla sin koncentration.

modern buddhism och nyckeln till lycka

6 veckors kurs från 17 januari 2018

Det är lätt i dessa dagar, då vi är upptagna med aktiviteter och annat som distraherar, att glömma bort vår djupaste önskan: lycka för oss själva och andra. Modern buddhism visar tydligt hur de kraftfulla meditationsövningar och speciella insikter som Buddha lärde ut för 2500 år sen lätt kan integreras i våra upptagna, moderna liv, och låta oss uppfylla den där önskan på anmärkningsvärda vis.

Modern buddhism är en speciell presentation av Buddhas läror om medkänsla och visdom som förmedlar deras kärna på ett sätt som är lätt att förstå och omsätta i praktiken.

Genom att utveckla och bevara medkänsla och visdom i vardagen kan vi omvandla våra liv, förbättra våra relationer med andra och se bakom framträdanden för att upptäcka hur saker egentligen existerar. På det sättet kan vi lösa alla våra dagliga problem och uppnå den verkliga meningen med människolivet. Medkänsla och visdom är som en fågels två vingar varmed vi kan nå en buddhas upplysta värld.

Varje kurskväll består av två vägledda meditationer och en inspirerande och praktisk föreläsning.

Alla är varmt välkomna!

utveckla din koncentration

5 veckors kurs från 28 februari

Alla vill vi utveckla vår koncentration och vårt fokus. Men ofta känner vi oss fångade i oändliga distraktioner. På denna kurs kommer vi att lära oss hur vi kan fördjupa vår koncentration och hur vi kan behålla vårt fokus i vardagen.  På detta sätt kan vi vara mindre stressade och mer effektiva i allt vi gör.  Vi kommer också att betona meditationer på vårt sinnes klara natur för att stilla vårt sinne. Detta kommer i sin tur att visa oss vilken stor potential ett stilla sinne har för fokus, frid och återhämtning.

På kursen kommer vi att få särskilda instruktioner i hur man tränar sin koncentration och deltagarna uppmuntras att träna dagligen på ett enda meditationsobjekt såsom känslan av andetagen, tillgiven kärlek, sinnets klarhet eller en inre bild av Buddha.

Som förberedelse till vår påskretreat…

Denna kurs erbjudas i förbindelse med vår tysta påskretreat 29 mars – 2 april som krävs daglig träning i koncentration under veckorna innan.

om läraren:

Kelsang Jangdom är en buddhistisk munk och huvudlärare på Tara Kadampa Buddhistcenter i Stockholm.  Med glädje och lätthet förmedlar han från hjärtat de kraftfulla fördelarna av Buddhism i sina kloka och inspirerande undervisningar.

pris:

780 kr vuxna | 624 kr studenter och pensionärer | eller ingår i centerkortet

Anmäl dig här