22- 26 augusti  2018

Kärleksfull vänlighet

På denna retreat kommer vi att utforska meditationerna om kärleksfull vänlighet som utgör kärnan i Kadampa Buddhism. Vi kommer att träna i en serie meditationer som väcker vårt goda hjärta. Alla behöver bli bättre på att ännu mer värdesätta andra, för det kärleksfulla sinnet skapar lycka för både oss själva och alla vi kommer i kontakt med.  På det sättet kommer vi att uppleva att vårt liv blir mer och mer meningsfullt.

Att lära oss att värdesätta andra är den bästa metoden för att grunda världsfred och för vår egen sinnesro. Kom och upptäck hur du kan bidra till världsfred genom att utveckla den potential du har för frid och kärlek i ditt eget sinne.

Tystnad och mobiltelefoner:

Retreaten är tyst från torsdag morgon till söndag kl 12.00 för att ge oss tiden för stilla reflektion.

Vi samlar in alla mobiltelefoner vid ankomsten för att undvika distraktioner under hela retreaten. I informationsbrevet du får någon vecka innan starten finns ett telefonnummer till retreatsamordnaren, där anhöriga kan nå dig under retreaten om det behövs.

Mellan meditationspassen finns tid att njuta av promenader i den rofyllda, vackra omgivningen. Det finns också möjlighet att lämna in skrivna frågor till läraren, vilka han besvarar under eftermiddagspasset torsdag, fredag och lördag.

Praktisk info:

Kursledare: Kelsang Jangdom
Kursavgift inkl. kost och logi på Häverö kursgård:
Plats i Flerbäddsrum: 3200 kr, Enkelrum: 4025 kr
Undervisning på svenska.

Start onsdag 22 augusti kl. 18.30 med middag (ankomst från 17.00)
Avslut söndag 26 augusti efter lunch och städning (ca 15.00)

 Läs info om Dataskyddsförordningen här.

Bilder från Häverö kursgård: