Lördag 2 maj 10:30-13:30

Modern buddhism – vetenskapliga metoden för ett lyckligt liv (INSTÄLLD)

Vad tror buddhister på? Hur kan modern buddhism hjälpa oss i livet och särskilt i vår strävan efter lycka?

Dessa frågor och fler kommer att utforskas på denna kurs.

Buddhas läror är vetenskapliga metoder för att förbättra vår mänskliga natur och egenskaper genom att utveckla vårt sinnes kapacitet. I modern buddhism använder vi meditation som ett verktyg för att utforska och fördjupa vår bekantskap med speciella tankesätt som leder till ett lugnt och positivt sinne. Dessa speciella tankesätt omvandlar hur vi ser på oss själva, andra och världen omkring oss. De hjälper oss att se hur saker och ting verkligen är vilket gör att vi kan släppa orealistiska förväntningar, frustration och rädsla. Ju mer vårt sinne blir bekant med dessa speciella tankesätt, desto lyckligare blir vi.

Varje pass består av ett praktiskt föredrag, två vägledda meditationer och möjlighet för frågor och svar.

Alla är välkomna!

Pris

275 kr vuxen, 220 kr student / pensionär

Adress

Yoga Kendra, Friisgatan 6C, Malmö

Om kursledaren:

Kelsang Jangdom har utövat buddhism och meditation sedan 2003 och blev ordinerad som buddhistmunk 2010.  Han kommer ursprungligen från England men han har under en lång tid arbetat för att stötta centren i Norden och sedan januari 2015 har han varit huvudlärare på Kadampa Meditationscenter Stockholm

Med glädje och lätthet förmedlar han från hjärtat de kraftfulla fördelarna av buddhismen i sina kloka och inspirerande undervisningar.