18 april – 22 april 2019

Ett stilla sinne

Träning i koncentration

FULLBOKAT!

Från koncentration kommer frid.”

Meditation leder till stora fördelar – inre ro, mindre stress, ökat fokus och klarhet, ett flexibelt och kreativt sinne och en känsla av mening i vårt liv. Vi kan alla uppleva dessa fördelar inom kort bara vi lär oss att meditera effektivt och fritt från distraktioner. Hur gör vi det? Genom att utveckla vår koncentration.

På denna retreat har vi perfekta omständigheter för att träna i koncentration. Retreaten hålls i tystnad i en lugn och naturskön miljö. Vi kommer att få klara och praktiska instruktioner om hur vi förbättrar vår koncentration för att till slut uppnå den perfekta koncentrationen, känd som stilla bestående. Stilla bestående är ett djupt rogivande tillstånd som ger vårt sinne en enorm kraft och smidighet. Genom att träna i koncentration kommer vi att uppleva vårt sinnes stora potential vilket ger oss en djup glädje och självförtroende i vår meditationsutövning.

Många av meditationspassen kommer att vara utan vägledning för att deltagarna ska få möjlighet att utveckla sin egen förmåga att vägleda sig själv i meditation.

Den här retreaten är slutpunkten för en period av daglig träning i koncentration.

Instruktioner och daglig träning:

För att delta i denna retreat är det nödvändigt att ha fått instruktionerna i hur man tränar sin koncentration från Kadampa Meditationscenter Stockholm (eller ett annat NKT center) och att dagligen ha tränat veckorna före retreaten. Deltagarna uppmuntras att under dessa veckor träna hemma på retreatens meditationsobjekt som är “sinnets klarhet” vilket går att hitta i Meditations for a Clear Mind.

Instruktioner i träning av koncentration kommer att ges:

  • på vår helgkurs 23 mars i Stockholm
Tystnad:
Retreaten försiggår i tystnad från fredag morgon till måndag kl 12:00 för att ge oss tiden för stilla reflektion. Mellan meditationspassen finns det tid att njuta av promenader i den rofyllda och vackra omgivningen. Det är också möjligt att ställa frågor, både skrivna och personligen, till läraren när som helst under retreaten.
Praktisk info:

Kursledare: Kelsang Jangdom  

FULLBOKAT!

Kursavgift inkl. kost och logi på Häverö kursgård:
Plats i Flerbäddsrum: 3200 kr, Enkelrum: 4025 kr
Undervisning på svenska.

Start torsdag 18 april kl. 18.30 med middag (ankomst från 17.00)
Avslut måndag 22 april efter lunch och städning (ca 15.00)

Bilder från Häverö kursgård: