29 mars – 2 april 2018

Ett stilla sinne

Träning i koncentration

Från koncentration kommer frid.”

Meditation leder till stora fördelar – inre ro, mindre stress, ökat fokus och klarhet, ett flexibelt och kreativt sinne och en känsla av mening i vårt liv. Vi kan alla uppleva dessa fördelar inom kort bara vi lär oss att meditera effektivt och fritt från distraktioner. Hur gör vi det? Genom att utveckla vår koncentration.

Denna retreat är det pefekta tillfället att träna i koncentration. Retreaten hålls i tystnad i en lugn och naturskön miljö. Vi kommer att få klara och praktiska instruktioner om hur vi förbättrar vår koncentration för att till slut uppnå den perfekta koncentrationen, känd som stilla bestående. Stilla bestående är ett djupt rogivande tillstånd som ger vårt sinne en enorm kraft och smidighet. Genom att träna i koncentration kommer vi att uppleva vårt sinnes stora potential vilket ger oss en djup glädje och självförtroende i vår meditationsutövning.

Den här retreaten är slutpunkten för en period av daglig träning i koncentration.

Instruktioner och daglig träning:

För att delta i detta retreat är det nödvändigt att ha fått instruktionerna i hur man tränar sin koncentration från Tara Kadampa Buddhistcenter (eller ett annat NKT center) och att dagligen ha tränat, efter att ha mottagit instruktionerna, veckorna före retreatet. Deltagarna uppmuntras att under dessa veckor träna hemma på ett enda objekt såsom känslan av andetagen, tillgiven kärlek, sinnets klarhet eller en inre bild av Buddha.
Instruktioner i träning av koncentration kommer att ges:

  • onsdagar 18:30-20:00 från och med 28 februari till och med 28 mars i Stockholm
  • på vår helgkurs 3 mars i Stockholm
  • på vår helgkurs 10 mars i Uppsala.
Tystnad:
Retreatet är tyst från fredag morgon till måndag kl 12:00 för att ge oss tiden för stilla reflektion. Mellan meditationspassen finns tid att njuta av promenader i den rofyllda, vackra omgivningen. Det är också möjligt att ställa frågor, både skrivna och personligen, till läraren när som helst under retreatet.

Praktisk info:

Kursledare: Kelsang Jangdom
Kursavgift inkl. kost och logi på Häverö kursgård:
Plats i Flerbäddsrum: 3200 kr, Enkelrum: 4025 kr
Undervisning på svenska.

Start torsdag 29 mars kl. 18.30 med middag (ankomst från 17.00)
Avslut måndag 2 april efter lunch och städning (ca 15.00)

Anmäl dig här


Bilder från Häverö kursgård: