Lördag 11 april och söndag 12 april 10:30-16:30

Stadsretreat – Upplysning, upptäck din stora potential!

Meditationer på vägen till upplysning

Retreat erbjuder oss en sällsynt möjlighet att förbättra vår koncentrationsförmåga, utveckla vår meditationsträning och fördjupa våra andliga insikter. Under två dagar med fyra meditationspass om dagen kommer vi att bekanta oss med de buddhistiska meditationerna på vägen till upplysning, som  också kallas Lamrim. Med hjälp av Lamrim kan vi förbättra våra goda egenskaper, så som kärlek, medkänsla och visdom, samt utveckla vår förmåga att behålla ett rofyllt och positivt sinne. Detta är det bästa sättet att hjälpa sig själv och alla i ens omgivning i dessa oroliga tider.

I början på varje meditationspass kommer vi att träna andningsmeditation och andra tekniker för att skapa ett lugnt och avslappnat sinne. Med ett lugnt sinne kommer vi att fördjupa oss i meditationerna på vägen till upplysning, Lamrim. Lamrim är en serie med meditationer som har den faktiska potentialen att förvandla vårt sinne från negativt till positivt och fullända alla våra goda egenskaper. Vi kommer bl.a. att meditera på vårt värdefulla mänskliga liv, meningen med döden samt hur vi utvecklar vår medkänsla och visdom. Instruktionerna baseras på Geshe Kelsang Gyatsos senaste bok “Mirror of Dharma”.

Retreaten passar för nybörjare såväl som för de som har mer erfarenhet av meditation. Oavsett om du letar efter praktiska metoder för att hitta mer ro i livet eller om du vill lära dig hur du når din största potential, upplysning, har detta retreat något för dig. Du kan delta på alla meditationspass på Kadampa Meditationscenter Stockholm, Upplandsgatan 18, eller via vår livestreaming. Det går bra att vara med en av dagarna eller båda. Alla är välkomna!

adress

Upplandsgatan 18, 113 60 Stockholm

Alternativt kan du livestreama kurserna hemifrån.

om läraren:

Kelsang Jangdom har utövat buddhism och meditation sedan 2003 och blev ordinerad som buddhistmunk  2010.  Han kommer ursprungligen från England men han har under en lång tid arbetat för att stötta centren i Norden och sedan januari 2015 har han varit huvudlärare på Kadampa Meditationscenter Stockholm

Med glädje och lätthet förmedlar han från hjärtat de kraftfulla fördelarna av buddhismen i sina kloka och inspirerande undervisningar.

pris en dag:

395 kr (vuxen) | 316 kr (student/pensionär) | eller ingår i centerkortet

pris båda dagarna:

790 kr (vuxen) | 632 kr (student/pensionär) | eller ingår i centerkortet

Livestreaming

Anmäl dig här:

I och med antagande till kurs, retreat eller seminarium blir du även medlem i föreningen.

Läs info om Dataskyddsförordningen här.

Vara med på plats

Anmäl dig här:

I och med antagande till kurs, retreat eller seminarium blir du även medlem i föreningen.

Läs info om Dataskyddsförordningen här.