Lördag 9 nov 10:30-16:30

Råd för ett lyckligt liv

Råd till ett lyckligt liv

Vi vill alla veta hemligheten bakom ett lyckligt och meningsfullt liv.

I denna kurs kommer vi lära oss särskilda meditationer och utövningar som undervisades av grundaren av Kadampa buddhismen, nämligen vördnadsvärda Atisha. Genom att omsätta dessa metoder i vårt vardagliga liv kan vi utveckla och fullända vår högsta potential utan att överge personerna eller det runt omkring oss som vi bryr oss om. Istället kan dessa bli en källa till inspiration och glädje som motiverar oss att ta vara på det här livet och se till att verkligen göra det meningsfullt.

Av alla stora buddhistiska mästare i det urgamla Indien, är Atisha en av de mest ansedda. Han var alltid så lugn och stilla att människor runt omkring honom påverkades och fylldes av en liknande stillhet, vilket är anledningen till att han blev känd vid namnet ‘frid’.

Mot slutet av hans liv delade han med sig från djupet av sitt hjärta alla de nyckel utövningar som han förlitat sig på för att uppnå upplysning. Denna särskilda undervisning blev känd i eftervärlden som Råd från Atishas hjärta och är en av de mest uppskattade utövningarna i Kadampa buddhismen.

I denna kurs kommer Kelsang Jangdom att förklara hur Atishas råd är lika relevant för oss idag som det var för utövare för ett tusen år sedan. Vi kommer att lära oss hur vi kan integrera denna urgamla visdom med vårt hektiska vardagliga liv på ett sätt som hjälper oss att övervinna problem såsom stress och ångest och istället skänka vårt liv ett överflöd av lycka och inspiration.

“Begrunda inte dina egna goda egenskaper, utan begrunda andras goda egenskaper, och respektera alla såsom en betjänt skulle göra”

Läs Råd från Atishas hjärta i sin helhet på engelska genom att följa länken.

om läraren:

Kelsang Jangdom har utövat buddhism och meditation sedan 2003 och blev ordinerad som buddhistmunk  2010.  Han kommer ursprungligen från England men han har under en lång tid arbetat för att stötta centren i Norden och sedan januari 2015 har han varit huvudlärare på Kadampa Meditationscenter Stockholm

Med glädje och lätthet förmedlar han från hjärtat de kraftfulla fördelarna av buddhismen i sina kloka och inspirerande undervisningar.

pris:

395 kr (vuxen) | 316 kr (student/pensionär) | eller ingår i centerkortet

I och med antagande till kurs, retreat eller seminarium blir du även medlem i föreningen.

Läs info om Dataskyddsförordningen här.