Lördag 2 december 10.30-16.30

Klart sinne – Rofyllt hjärta

– Varva ner och utforska ditt klara sinne

Under det här endagsretreatet kommer vi genom meditation att få uppleva en glimt av vårt sinnes obegränsade potential till att stilla vårt sinne.

Vi kommer att ägna oss åt enkla, men djupgående meditationer över vårt sinnes grova och subtila nivåer, vilket kan ge oss en ingående förståelse för och upplevelse av vårt sinne. Det vi kan upptäcka är ett obegränsat sinne, mer specifikt ett sinne med obegränsad potential och med förmåga till allomfattande kärlek, djup visdom och glädje utan slut.

Genom det här retreatet mitt i stan kan vi själva få uppleva den stillhet och kraft som finns i vårt sinnes rena natur, vilket kan öka vår motivation till meditation. Den här upplevelsen kommer att göra det möjligt för oss att förstå vår verkliga potential till omvandling och hur vi genom att förändra vårt sinne kommer att förändra vår värld. Vi kan lära oss att rena vårt sinne och släppa begränsande sinnestillstånd för att istället få kontakt med en djup och varaktig lycka och frid, som vi kan återkoppla till även i vardagen.

Viss stund på eftermiddagen är under tystnad.

Inga förkunskaper behövs.

Kursledare: Lisa

om läraren:

Lisa har tyckt om att meditera i många år. Hon har deltagit i flera retreater årligen, bl.a. på Gullnäsgårdens kursgård i Strömstad sedan 2011, som hon också hjälpt att samordna.  Hon har även genomfört ett en-månads tyst meditationsretreat och hon har en stark önskan att dela med sig de praktiska fördelarna med meditation med andra.  Lisa har mycket erfarenhet med att integrera meditation och lugna, positiva förhållningssätt i sin vardag som sjukgymnast, kursgårdsansvarig och med sin familj med fyra barn.

pris:

395 kr (vuxna) | 316 kr (studenter och pensionärer) | 0 kr (ingår i terminskort)

boka en plats | 395 kr (vuxna)

boka en plats | 316 kr (studenter och pensionärer)

pris för dig som har terminskort: 0 kr (ingen föranmälan behövs)