lördag 21:a juli 10:30-16:30

Meditation och acceptans

Släpp taget och slut fred med dig själv och känn dig mer fri och nöjd!

Under den här endagsretreaten kommer vi genom meditation att utveckla ett lugn inombords och vi kommer även att lära oss hur vi kan behålla det genom att träna i acceptans.

Alla oroar vi oss för olika saker och många känner stress, missnöje, irritation eller oro varje dag. Känslor av oro och irritation för stora eller små saker tar mycket av vår tid och energi i anspråk. Behöver det verkligen vara så?

En accepterande inställning gentemot vår omgivning och oss själva ger oss ett inre skydd mot livets motgångar. Ett sinne som fullständigt accepterar vad som än inträffar i våra liv är oerhört kraftfullt och rofyllt. Det innebär att man ändå agerar på det som hänt, löser de yttre problemen eller kan förebygga kommande problem. Vi kan göra det på ett sätt som inte tar mer energi än nödvändigt och vi kan återvända till ett inre lugn snabbare. Vi kommer under denna kurs att lära oss meditationer som utvecklar acceptans och därmed vår förmåga att hantera oro, irritation och livets oönskade omständigheter bättre. Du kan av en retreatdag även bli mer inspirerad till att fortsätta din meditation på egen hand.

En del av retreaten på eftermiddagen är under tystnad.

Inga förkunskaper behövs.

Kursledare: Kajsa Norbäck

Obs! Kursen hålls på Tara Buddhistcenter i Stockholm!

om läraren:

Kajsa är född och uppväxt i Uppsala.  Hon kom i kontakt med Kadampabuddhism på Tara Center i Stockholm 2012 och var med och etablerade filialen i Uppsala 2016. Kajsa utbildar sig i beteendevetenskap och psykologi på Uppsala universitet. Hon har en naturlig förmåga att kommunicera de kraftfulla och praktiska fördelarna med meditation och Buddhas läror på ett varmt och tydligt sätt och hon undervisar i både Stockholm och Uppsala.

pris

395 kr (vuxen) | 316 kr (student/pensionär) | eller ingår i centerkortet