Torsdag 9 –  måndag 13 april 2020

RETREATEN INSTÄLLD 

 Utveckla din koncentration

Från koncentration kommer frid.”

Meditation leder till stora fördelar – inre ro, mindre stress, ökat fokus och klarhet, ett flexibelt och kreativt sinne och en känsla av mening i vårt liv. Vi kan alla uppleva dessa fördelar inom kort bara vi lär oss att meditera effektivt och fritt från distraktioner. Hur gör vi det? Genom att utveckla vår koncentration.

På denna retreat har vi perfekta omständigheter för att träna i koncentration. Retreaten hålls i tystnad i en lugn och naturskön miljö. Vi kommer att få klara och praktiska instruktioner om hur vi förbättrar vår koncentration för att till slut uppnå den perfekta koncentrationen, känd som stilla bestående. Stilla bestående är ett djupt rogivande tillstånd som ger vårt sinne en enorm kraft och smidighet. Genom att träna i koncentration kommer vi att uppleva vårt sinnes stora potential vilket ger oss en djup glädje och självförtroende i vår meditationsutövning.

Många av meditationspassen kommer att vara utan vägledning för att deltagarna ska få möjlighet att utveckla sin egen förmåga att vägleda sig själv i meditation.

Den här retreaten är slutpunkten för en period av daglig träning i koncentration.

Tystnad:
Retreaten försiggår i tystnad från fredag morgon till måndag kl 12:00 för att ge oss tiden för stilla reflektion. Mellan meditationspassen finns det tid att njuta av promenader i den rofyllda och vackra omgivningen. Det är också möjligt att ställa frågor, både skrivna och personligen, till läraren när som helst under retreaten.
Praktisk info:

Kursledare: Kelsang Jangdom  

Kursavgift inkl. kost och logi på Häverö kursgård:
Plats i Flerbäddsrum: 3200 kr, Enkelrum: 4025 kr
Undervisning på svenska.

Start torsdag 9 april kl. 18.30 med middag (ankomst från 17.00)
Avslut måndag 13 april efter lunch och städning (ca 15.00)

om läraren:

Kelsang Jangdom har utövat buddhism och meditation sedan 2003 och blev ordinerad som buddhistmunk  2010.  Han kommer ursprungligen från England men han har under en lång tid arbetat för att stötta centren i Norden och sedan januari 2015 har han varit huvudlärare på Tara center i Stockholm.

Med glädje och lätthet förmedlar han från hjärtat de kraftfulla fördelarna av buddhismen i sina kloka och inspirerande undervisningar.

I och med antagande till kurs, retreat eller seminarium blir du även medlem i föreningen.

Läs info om Dataskyddsförordningen här.

Bilder från Häverö kursgård: