Retreat

Retreat är en mycket viktig del av vår meditationsträning eftersom det ger oss en värdefull möjlighet att fördjupa våra positiva inre upplevelser och insikter, i avsaknad av våra vanliga dagliga aktiviteter och distraktioner. 

Syftet med retreat är att sätta åt sidan en viss tid för att rikta sin medvetenhet inåt och fokusera på sin andliga utveckling. Bara en eller två dagar fokuserad meditation i retreat kan ge stora resultat, och ofta är det först vid dessa tillfällen som vi verkligen känner av de djupare effekterna av meditation.

Retreats i Norrtälje

Alla meditationspass under helgen vägleds av retreatledaren och mellan passen finns det tid att gå lugna promenader eller att slappna av med en kopp te.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av meditation för att delta i dessa retreat. Helgretreaten passar både nybörjare och mer erfarna som vill fördjupa sig mer under vägledning och meditera tillsammans i grupp.

”När turbulensen av distraherande tankar lägger sig och vårt sinne blir stilla uppstår naturligt en känsla av lycka och förnöjsamhet.”

Geshe Kelsang Gyatso ”Transform your life”

Våra retreats i Norrtälje ledas av Kelsang Jangdom som är huvudlärare på Tara Kadampa Buddhistcenter i Stockholm.

Under våra retreatet hjälps alla kursdeltagare åt med små enkla volontäruppgifter (såsom att hacka grönsaker, koka kaffe, diska och plocka undan efter maten). Vi hjälps också åt att ställa iordning och städa kursgården efter retreatets slut.

RETREATER I STRÖMSTAD

Du kan även vara med på ett retreat med Gen Kelsang Tubchen i Strömstad (titta på filmen nedan). Hon är huvudlärare på Nordisk Kadampa Meditatasjonssenter i Oslo och den andliga vägledaren för NKT:s nordiska gren. Gen Tubchen har över 15 års erfarenhet med att leda och göra retreats och hon är en mycket inspirerande lärare.