Fredag 14, lördag 15 & söndag 16 augusti

Obs – Event in English! Course description in English and Swedish below.

Med stor glädje kan vi berätta att den internationellt erkända meditationsläraren Kadam Lucy James ska hålla en hel helg med undervisning och vägledda meditationer. Kadam Lucy har undervisat i buddhism sedan 1981 och är en mycket erfaren och populär lärare.

På grund av covid-19 streamas arrangemanget från Colorado, USA. Evenemanget är tillgängligt för alla som bor i Norden. Man kan komma på centret i Stockholm och titta på passen tillsammans med andra från vår gemenskap på en stor tv-skärm i våra rymliga lokaler. Alternativt kan man titta på passen hemma. Det kommer även att hållas en live frågestund.

All undervisning sker på lätt förståelig engelska. 

Fredag 14 augusti 18:00-19:30

Att leva i nuet

Har du någonsin haft svårt att släppa taget om trauman du upplevt? Känner du någonsin oro inför framtiden?

Det är så viktigt att vi lär oss att leva våra liv i nuet. Vi kommer aldrig finna djup ro och lycka innan vi gör det, eftersom vårt sinne alltid kommer att flacka från ett icke-existerande förflutet till en icke-existerande framtid. I själva verket finns bara ett nu. När vi lär oss att fullständigt acceptera och omfamna varje ögonblick kommer vi att börja uppleva en djup förnöjsamhet och vi kommer att bli rofyllda och tillfreds med tillvaron.

Kadam Lucy kommer under kvällen att presentera Buddhas läror som förklarar hur vi kan lära oss att vara närvarande i varje ögonblick; hur vi kan leva här och nu. I dessa tider när distraktioner, depression och oro ökar, är dessa läror mer relevanta än någonsin tidigare.

Lördag 15 augusti 10:30-16:30

Söndag 16 augusti 10:30-17:30

Helgretreat – Frigör ditt sinne med visdom

Är ditt sinne någonsin fullt med tankar som du helst skulle vilja vara utan? Eller har du någonsin känt dig fångad i negativitet och smärta, så att det nästan känns som om dina tankar tänker dig och inte tvärtom? Att de tar dig dit de vill, fastän du helst skulle vilja vara någon annanstans? Och trots att du så gott du kan försöker att förändra dem tycks de fasta och oföränderliga.

Lyckligtvis visar Buddhas läror oss att det oföränderliga, begränsade sinnet vi vanligen relaterar till inte alls är så fast eller oföränderligt som det verkar. Genom att meditera på vårt sinnes ultimata natur; tomheten av ett objektivt, inneboende existerande sinne, kan vi snabbt frigöra oss och upptäcka vår gränslösa potential för glädjefull förändring.

Oavsett om du är nybörjare eller har lång erfarenhet av meditation kommer denna retreat att förbättra kvaliteten på dina meditationer. Du kommer under helgen känna dig mer rofylld samtidigt som din energi ökar; positiva upplevelser som du kan ta med hem och bygga vidare på.

Den internationellt erkända meditationsläraren Kadam Lucy James

Kadam Lucy är huvudlärare på Kadampa Meditationscenter Colorado. Hon är en erfaren lärare inom Kadampabuddhismen och har sedan 1981 undervisat i England, Florida och San Francisco samt hjälpt till att etablera många, idag blomstrande, meditationscenter. Hennes förmåga att skickligt förklara både enkla och djupa ämnen gör henne till en populär lärare och hon gästundervisar ofta på meditationscenter runt om i USA och Europa.

Under många år var hennes huvudsakliga sysselsättning att bistå i arbetet med redigering och produktion av Geshe Kelsang Gyatsos böcker. Hon har dessutom genomfört flera års meditationsretreat.

Kadam Lucy är mycket uppskattad för sin djupa visdom, sitt klara sinne och sin mycket inspirerande och praktiskt tillämpbara presentation av Buddhas läror och meditationer. Hon är mycket skicklig på att förklara hur vi omgående kan tillämpa och se effekt av lärorna i våra moderna, upptagna liv, för att hjälpa både oss själva och andra i vår omgivning.

Schemat:

FRE 14 AUG

18.00-19.30 Living in the moment

LÖR 15 AUG

10.30-12.00 SESSION 1

13.00-14.30 SESSION 2

15.00-16.30 SESSION 3

SÖN 16 AUG

10.30-12.00 SESSION 4

13.00-14.30 SESSION 5

15.00-16.30 SESSION 6

16.45-17.30 SESSION 8 (Frågestund)

Priser:

Fredag: 99 SEK (80 kr)

Lördag / söndag: 395 SEK per dag (316 kr)

Lördag & söndag: 745 SEK (596 kr)

Fredag, lördag & söndag: 825 SEK (660 kr)

Fredag och lördag eller söndag: 494 SEK (396 kr)

Pris i parantes gäller för studenter, pensionärer och arbetslösa. 

10% rabatt för alla som har centerkort. 

Anmäl dig här: