Fredag 17 maj | Tillit och den buddhistiska vägen

18:00-19:15 Föreläsning och meditation
19:15-20:00 Mingel och fika

Fredag 26 april | Frihet från problem – ett buddhistiskt perspektiv
Fredag 17 maj | Tillit och den buddhistiska vägen
Fredag 31 maj | Meningen med livet – ett buddhistiskt perspektiv

Den här våren kommer vi att ta upp flera intressanta och viktiga teman i buddhismen på våra fredagsföreläsningar. Alla kurstillfällen inkluderar en rogivande vägledd meditation. Efteråt finns det möjlighet till mingel och fika med oss! Föreläsningen hålls antingen av Kelsang Jangdom eller Mikael Jonsson.

Boka tidigt för att säkra din plats. Om det finns platser kvar är du välkommen att bara dyka up.

Tillit och den buddhistiska vägen

Alla människor har tillit. Vi har till exempel tillit till våra föräldrar, lärare, forskare, vårt favorit fotbollslag, myndigheter osv. Men för många av oss, särskilt i västvärlden upplevs tillit till religion som ett stort steg som vi inte är redo att ta. Vi tänker att tillit till religion ofta innebär blind tro och irrationalitet. I buddhismen avråder man från blind tro och menar att tro och tillit måste bygga på logik och personlig erfarenhet. Till och med tvivel uppmuntras då detta utgör motivationen för sökandet efter sanningen. I takt med att vi utövar lärorna, som hjälper oss att lösa våra dagliga problem, så ökar gradvis också vår tillit till instruktionerna och den som gav dem. Till slut uppstår från djupet av vårt hjärta en önskan att följa, vilket ger upphov till glädjefylld ansträngning, som gör att vi utvecklas väldigt fort på den andliga vägen.

I den här kursen kommer Mikael Jonsson att utforska tillit och tro och den buddhistiska vägen på ett sätt som är enkelt för moderna människor att relatera till.

Adress:

Hjalmar Brantingsgatan 4A, Uppsala

om läraren

Mikael är uppväxt i Stockholm och var en hängiven volontär på Kadampacentret i Oslo i många år innan han flyttade tillbaka till Sverige 2019. Han studerar på centrets lärarutbildningprogram och har utövat meditation i många år.

I sin undervisning delar Mikael sin entusiasm för meditation. Han ger många praktiska insikter i hur man integrerar buddhistisk filosofi i det dagliga livet för att känna ett större lugn och för att må bättre.

pris

17 maj: 140 kr (vuxen) | 112 kr (student / pensionär)

Alla fyra fredagar: 400kr (vuxen) | 360kr (student / pensionär)

Dela eventet på facebook

I och med antagande till kurs, retreat eller seminarium blir du även medlem i föreningen.

Läs info om Dataskyddsförordningen här.