Meditation och modern buddhism i Uppsala

Vi erbjuder meditationskurser i Uppsala på måndagar, tisdagar och en lördag i månaden. På dessa kurser har du möjlighet att lära dig om meditation och positivt tänkande och om hur det kan hjälpa dig i ditt dagliga liv. Du kommer att få med dig praktiska meditationer för att finna ro och positiv kraft i din vardag.

Varje kurskväll består av två avslappnande guidade meditationer och en föreläsning.  Dessa kurser passar både för nybörjare och personer med erfarenhet av meditation.

Telefon: 

Gunilla (kontaktperson i Uppsala) – 073 342 33 28

Mejl: info@meditationiuppsala.se

Boksläpp – “Hur du kan omvandla ditt liv”

del 1: gratis föreläsning & prova-på meditation

Hur du kan omvandla ditt liv

Boksläpp del 1 på Slottsbiografen | Torsdag 31 maj 18.30-20.30 | Gratis prova-på-meditation och föreläsning med Kelsang Jangdom | boka din biljett på Eventbrite

Boksläpp del 2 på Rundelsgränd 2a | Lördag 2 juni 10.30-16.30 | Fortsättningskurs om boken med fokus på kärleksfull vänlighet med Kajsa Norbäck | boka din biljett här (395kr)

Kom till del 1, eller del 2, eller båda!

Tara Kadampa Buddhistcenter har den stora glädjen att ge ut den livsavgörande boken “Hur du kan omvandla ditt liv” på svenska. Bokens författare är den internationellt erkända buddhistiska läraren, Geshe Kelsang Gyatso. Geshe Kelsang presenterar buddhismens urgamla budskap på ett oerhört tydligt sätt som väcker genklang hos den moderna människan och som lätt kan tillämpas i vardagen. Av Geshe Kelsangs alla 22 böcker (inklusive Modern Buddhism med över 1 miljon nedladdningar) föreslår han själv att man ska börja med just Hur du kan omvandla ditt liv.

Boksläpp del 1 består av en prova-på-meditation och föreläsning med buddhistmunken Kelsang Jangdom, Geshe Kelsang Gyatsos lärjunge, och representant i Uppsala.

Alla är varmt välkomna till en rolig och inspirerande kväll .

Schemat torsdag 31 maj:

18.30-19.00 Ankomst och mingel (alkoholfri cider serveras)

19.00-20.00 Prova-på–meditation och föreläsning

20.00-20.30 Bokförsäljning

del 2: fortsättningskurs

Boksläpp del 2 (395kr) på Rundelsgränd 2a | Lördag 2 juni 10.30-16.30 | Fortsättningskurs om boken med fokus på kärleksfull vänlighet med Kajsa Norbäck

På denna kurs kommer vi att utforska lärorna om kärleksfull vänlighet såsom de presenteras i Hur du kan omvandla ditt liv. Vi tränar oss i en serie meditationer som lär oss tänka på ett sätt som väcker vårt goda hjärta.

Alla behöver vi bli bättre på att värdesätta andra. Det kärleksfulla sinnet skapar lycka både för oss själva och för alla vi kommer i kontakt med.  På det sättet kommer vi att uppleva att vårt liv blir mer och mer meningsfullt.

Att lära oss att värdesätta andra är den bästa metoden för vår egen sinnesro och för världsfreden.  Kom och upptäck hur du kan bidra till världsfred genom att utveckla den potential du har för frid och kärlek i ditt eget sinne.

om boken

Hur du kan omvandla ditt liv

Boken ger dig:

  • en chans till ett mer meningsfullt liv
  • en fungerande metod som får din upplevelse av problem att minska för att till slut upphöra helt
  • en möjlighet att bli lycklig hela tiden genom att utveckla och bevara ett rofyllt sinne.

”När saker och ting går fel i livet och vi stöter på svårigheter brukar vi betrakta situationen i sig som problemet, men egentligen kommer alla problem, som vi upplever, från vårt sinne. Om vi skulle möta svåra situationer med ett positivt eller rofyllt sinne, skulle de inte bli problem för oss. Faktiskt skulle vi till och med börja se dem som utmaningar eller möjligheter till att växa och utvecklas. Problem uppstår bara om vi möter svårigheter med ett negativt sinnestillstånd. Därför måste vi, om vi vill vara lyckliga hela tiden och fria från problem, utveckla och bevara ett rofyllt sinne.”

Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche

om författaren

Om forfattaren:

Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche är en högt kvalificerad meditationsmästare och internationellt erkänd lärare i buddhism som har banat vägen för en introduktion av modern buddhism i dagens samhälle. Han har skrivit 22 mycket hyllade böcker som överför buddhismens traditionsenliga visdom väl anpassad till vår moderna värld. Han har också grundat över 1 200 Kadampa-buddhistiska center och grupper över hela världen.

om lärarna

Om lärarna:

Boksläpp del 1: Kelsang Jangdom

Kelsang Jangdom har utövat buddhism och meditation sedan 2003 och blev ordinerad som buddhistmunk 2010. Han kommer ursprungligen från England men har under en lång tid arbetat för att stötta centren i Norden. Därför har han bott i Oslo i 9 år, och sedan januari 2015 är han huvudlärare på Tara Center i Stockholm & Uppsala. Med glädje och lätthet förmedlar han från hjärtat de kraftfulla fördelarna av buddhismen i sina kloka och inspirerande undervisningar.

Boksläpp del 2: Kajsa Norbäck

Kajsa är född och uppväxt i Uppsala.  Hon kom i kontakt med Kadampabuddhism på Tara Center i Stockholm 2012 och var med och etablerade filialen i Uppsala 2016. Kajsa utbildar sig i beteendevetenskap och psykologi på Uppsala universitet. Hon har en naturlig förmåga att kommunicera de kraftfulla och praktiska fördelarna med meditation och Buddhas läror på ett varmt och tydligt sätt.

adress

Adress:

Boksläpp del 1: Slottsbiografen, Nedre Slottsgatan 6

Boksläpp del 2: Pellettieris kbt-mottagning AB, Rundelsgränd 2A, Uppsala.

Dela gärna evenemanget boksläpp del 1 på Facebook.

Måndagskurs

Måndagskurs

Måndagar 19:00-20:30

På våra måndagskurser som hålls av Kajsa Norbäck kommer du att få en introduktion till meditation, så att du kan utveckla ett lugn inombords. Du kommer också att lära dig grunderna i enkel buddhistisk filosofi så att du lättare kan behålla den här upplevelsen av inre ro i vardagen.

Genom att träna i bland annat andningsmeditation och meditationer på kärleksfull vänlighet kommer du att upptäcka ditt sinnes potential för frid och äkta lycka.  Du kommer också att utveckla ett förtroende för att fortsätta att meditera hemma på egen hand.  Dessutom kommer du att lära dig hur du kan förvandla livets många svårigheter till värdefulla och befriande andliga insikter.

Varje kurskväll består av två vägledda meditationer och en inspirerande och praktisk föreläsning.

Alla är välkomna!

Kurser vår 2018

Lugn – 2-veckors kurs från 9 april | 260kr (208kr)

Frihet – 3 veckors kurs från 23 april | 390kr (312kr)

Klarhet – 2 veckors kurs från 14 maj | 260kr (208kr)

Intro till meditation – 3 veckors kurs från 4 juni | 390kr (312kr)

2-veckor från 9 april

Lugn

2 veckor från 9 april | måndagar 19:00-20:30

Stress finns överallt.  På denna kurs emellertid kommer du att lära dig olika andningsmeditationer för att utveckla ett lugn inombords. Ett lugnt sinne är ett positivt, kreativt och omtänksamt sinne.  Du kommer dessutom att lära dig olika förhållningssätt för att förhindra att stress uppstår lika mycket i framtiden.

Genom att njuta av enkla meditationer kommer du så småningom att upptäcka den potential ditt sinne har för frid och lycka och hur detta kan berika ditt liv och inte minst andras.

3-veckor från 23 april

Frihet

3 veckor från 23 april | måndagar 19:00-20:30

Frihet uppskattas av oss alla. Vi gillar verkligen den frihet vi har, men hur mycket inre frihet har vi?  Har vi friheten av behålla ett lugnt och positivt sinne när vi stöter på problem?  På denna kurs kommer du bland annat att lära dig hur du kan överkomma svårigheter med ett glädjefyllt sinne och förvandla livets utmaningar till värdefulla och befriande andliga insikter.

Lärare: Kajsa

2-veckor från 14 maj

Klarhet

2 veckor från 14 maj | måndagar 19:00-20:30

Varva ner och utforska ditt klara sinne.

Vårt sinnes natur är klarhet. Men ofta känner vi oss fångade i olika distraktioner som tar vår energi. På denna kurs lär vi oss enkla meditationer för att stilla vårt sinne och fokuserar istället på sinnets klara natur. Det leder till en känsla av frid och förnöjsamhet som berättar att vårt sinne egentligen har en obegränsad potential.

Lärare: Kajsa

3-veckor från 4 juni

Introduktion till meditation

3 veckor från 4 juni | måndagar 19:00-20:30

På denna kurs kommer du att lära dig grunderna i meditation och enkel buddhistisk filosofi. Du kommer att få lära dig enkla och praktiska meditationer som du sedan kan fortsätta öva på hemma för att finna en djupare ro och glädje i livet – med ett varmt och öppet hjärta.

Varmt välkomna!

Lärare: Gunilla Wieslander

Läraren

Kajsa Norbäck

Kajsa är född och uppväxt i Uppsala.  Hon kom i kontakt med Kadampabuddhism på Tara Center i Stockholm 2012 och var med och etablerade filialen i Uppsala 2016. Kajsa utbildar sig i beteendevetenskap och psykologi på Uppsala universitet. Hon har en naturlig förmåga att kommunicera de kraftfulla och praktiska fördelarna med meditation och Buddhas läror på ett varmt och tydligt sätt.


Gunilla Wieslander

Gunilla har bott i Uppsala sedan hon utbildade sig som läkare för över 40 år sedan.  Hon kom i kontakt med Kadampabuddhism 2014 och var med och etablerade filialen i Uppsala 2016. Gunilla förkroppsligar den buddhistiska vägen av kärleksfull vänlighet och hon har en stor entusiasm för att andra ska få uppleva ett klart sinne och ett rofyllt hjärta genom att omsätta buddhistisk meditation i praktiken.

Adress

Adress:

Pellettieris kbt-mottagning AB, Rundelsgränd 2A, Uppsala.

Helgkurser

Tantra | maj

Introduktion till buddhistisk tantra

lördag 5:e maj 10:30-16:30

Alla har vi förmodligen hört talas om Tantra, men vad är det?

Hur tillämpar man Tantra? Hur hjälper det mot vardagens alla problem?

Tantra är den snabba vägen till upplysning. Om vi önskar komma till slutet av vår andliga väg och uppnå upplysning i vårt nuvarande korta liv, är det viktigt att vi engagerar oss djupt i utövandet av Tantra.

Det är enbart genom Buddhas taktiska läror som vi kan göra oss av med de djupaste vanföreställningarna i vårt sinne och faktiskt resa oss som en upplyst varelse, som har kraften att hjälpa alla levande varelser.

I den här inledande kursen kommer vi att avmystifiera utövningen av Tantra och förklara hur vi kan börja vår resa på den snabba vägen till upplysning.

Vi kommer att lära oss hur vi utövar Tantra och hur det kan hjälpa oss att bryta oss ur det fängelse som våra vanliga smärtsamma förnimmelser och tankar håller oss fångna i.

Den här kursen är lämplig för nybörjare likaväl som för de som har en hel del erfarenhet.

Kursledare: Kelsang Jangdom


boksläpp del 2 - kärleksfull vänlighet | juni

boksläpp del 2 – kärleksfull vänlighet

lördag 2:e juni 10:30-16:30

Boksläpp del 2 på Rundelsgränd 2a | Fortsättningskurs om boken Hur du kan omvandla ditt liv med fokus på kärleksfull vänlighet

På denna kurs kommer vi att utforska lärorna om kärleksfull vänlighet såsom de presenteras i Hur du kan omvandla ditt liv. Vi tränar oss i en serie meditationer som lär oss tänka på ett sätt som väcker vårt goda hjärta.

Alla behöver vi bli bättre på att värdesätta andra. Det kärleksfulla sinnet skapar lycka både för oss själva och för alla vi kommer i kontakt med.  På det sättet kommer vi att uppleva att vårt liv blir mer och mer meningsfullt.

Att lära oss att värdesätta andra är den bästa metoden för vår egen sinnesro och för världsfreden.  Kom och upptäck hur du kan bidra till världsfred genom att utveckla den potential du har för frid och kärlek i ditt eget sinne.

Kursledare: Kajsa Norbäck


läraren

Kelsang Jangdom

Kelsang Jangdom har utövat buddhism och meditation sedan 2003 och blev ordinerad som buddhistmunk 2010. Han kommer ursprungligen från England men han har under en lång tid arbetat för att stötta centren i norden och bott 9 år i Oslo. Sedan januari 2015 har han varit huvudlärare på Tara center i Stockholm.

Med glädje och lätthet förmedlar han från hjärtat de kraftfulla fördelarna av Buddhism i sina kloka och inspirerande undervisningar.


Kajsa Norbäck

Kajsa är född och uppväxt i Uppsala.  Hon kom i kontakt med Kadampabuddhism på Tara Center i Stockholm 2012 och var med och etablerade filialen i Uppsala 2016. Kajsa utbildar sig i beteendevetenskap och psykologi på Uppsala universitet. Hon har en naturlig förmåga att kommunicera de kraftfulla och praktiska fördelarna med meditation och Buddhas läror på ett varmt och tydligt sätt.

adress

Adress:

Pellettieris kbt-mottagning AB, Rundelsgränd 2A, Uppsala.

Fördjupningsprogram i Uppsala 2018

Tisdagar 2018

Tisdagar 18:30-21:00

För första gången erbjuder vi möjligheten att gå fördjupningsprogrammet (FP) i Uppsala. Geshe Kelsang Gyatso har utformat FP för att underlätta en systematisk studie och fördjupning av sex viktiga texter. Vi kommer att studera hans bok, Den nya Åtta steg till lycka som publicerades på svenska 2017.

Gratis prova på tisdag 28 augusti 2018 kl 18:30-21:00

Den nya Åtta Steg till Lycka

Vad handlar boken om?

Boken är en sammanfattning av den buddhistiska vägen av kärleksfull vänlighet. Den visar hur man utvecklar och behåller ett genuint vänligt hjärta gentemot andra. Boken presenterar också praktiska sätta att använda Buddhas tidlösa visdom för att förvandla livets utmaningar och svårigheter till värdefulla och befriande andliga insikter.  Genom dessa metoder kan vi finna en djup inre ro, överkomma problem och svårigheter med ett glädjefyllt sinne och förverkliga vårt mänskliga livs fulla potential.

Pris och anmälan 2018

Pris och anmälan FP-kortet Uppsala:

FP-kortet Uppsala ger dig tillgång till alla våra kurser i Uppsala, dvs:

  • Meditationskurser på måndagar 19:00-20:30 med Kajsa
  • Fördjupningsprogram på tisdagar 18:30-21:00 med Jangdom
  • Alla våra helgkurser i Uppsala 10:30-16:30 (ca. en gång i månaden).

Detta innebär att du kommer att få många möjligheter att fördjupa din meditationsutövning och finna effektiva lösningar till problem vi alla stöter på i vardagen.

Genom att anmäla dig här nedanför, dras valda belopp automatiskt från ditt konto en gång i månaden året runt. Detta innebär att du inte behöver betala varje gång du går en kurs.  Genom att betala ett fast belopp varje månad (inklusive juli och augusti när vi har färre kurser) bidrar du till centrets ekonomiska stabilitet året runt.  På detta sätt hjälper du vår ideell verksamhet att hjälpa andra.

Obs! Bindningstiden för FP-kortet är 3 månader, och om man vill avbryta sitt abonnemang kan man inte påbörja ett nytt förrän till nästa årsskifte.

Boka din plats


Pris och anmälan FP-kort Uppsala & Stockholm:

Som ovan, plus att de flesta kurser på centret i Stockholm också ingår (dvs kvällskurser, helgkurser, empowerment på centret, Simply Meditate).

Aktiviteter som inte ingår i FP-kort Uppsala eller FP-kort Uppsala & Stockholm:

  • Retreats utanför centret (t.ex. på Norrtälje)
  • Kurser med gästlärare från utanför Stockholm & Uppsala
  • FP i Stockholm (man kan delta i bara ett FP)

Adress

Adress:

Pellettieris kbt-mottagning AB, Rundelsgränd 2A, Uppsala.

Läraren

kelsang jangdom

Kelsang Jangdom har utövat buddhism och meditation sedan 2003 och blev ordinerad som buddhistmunk 2010. Han kommer ursprungligen från England men han har under en lång tid arbetat för att stötta centren i norden och bott i Oslo i 9 år. Sedan januari 2015 har han varit huvudlärare på Tara center i Stockholm.

Med glädje och lätthet förmedlar han från hjärtat de kraftfulla fördelarna av Buddhism i sina kloka och inspirerande undervisningar.