Meditation och modern buddhism i Uppsala

Vi erbjuder meditationskurser i Uppsala på måndagar, tisdagar och en lördag i månaden. På dessa kurser har du möjlighet att lära dig om meditation och positivt tänkande och om hur det kan hjälpa dig i ditt dagliga liv. Du kommer att få med dig praktiska meditationer för att finna ro och positiv kraft i din vardag.

Varje kurskväll består av två avslappnande guidade meditationer och en föreläsning.  Dessa kurser passar både för nybörjare och personer med erfarenhet av meditation.

Telefon: 

Gunilla (kontaktperson i Uppsala) – 073 342 33 28

Mejl: info@meditationiuppsala.se

Helgkurser

Ingen helgkurs lördag 16 juni (som felaktigt står på vår flyer). Istället har vi heldagskurs lördag 2 juni och söndag 1 juli. Se nedan.

våga släppa taget

Våga släppa taget!

söndag 1:a juli 10:30-16:30

Alla vi vill utvecklas. Vi vill gå vidare och växa. Vi söker förnyelse. Vi vill bli vårt bästa jag. Men vi vågar inte släppa taget om vår nuvarande situation. Vi vågar inte släppa vår rädsla och vår oro. Vi hålls tillbaka av våra begränsningar, våra egna uppfattningar om vad vi kan och inte kan göra. Livets utmaningar känns så oöverkomliga ibland. Genom att träna i meditation kan vi ändra på detta. Vi kan lära oss att släppa taget och att leva ett liv helt fritt från rädsla.

På denna workshop kommer William att introducera Buddhas vidsomsundervisningar om hur saker verkligen existerar. Vi kommer att lära oss om hur våra rädslor och våra begränsningar egentligen kommer från våra egna negativa tankar. Vi kommer att prova på praktiska meditationer som vi kan använda för att hantera svåra situationer och för att känna oss lugnare, nöjdare och lyckligare i vardagen. Med en djup känsla av frid kommer vi att inse vår stora potential, vår förmåga att uppnå alla de positiva förändringar vi längtar efter.

Kursledare: William


läraren

Kelsang Jangdom

Kelsang Jangdom har utövat buddhism och meditation sedan 2003 och blev ordinerad som buddhistmunk 2010. Han kommer ursprungligen från England men han har under en lång tid arbetat för att stötta centren i norden och bott 9 år i Oslo. Sedan januari 2015 har han varit huvudlärare på Tara center i Stockholm.

Med glädje och lätthet förmedlar han från hjärtat de kraftfulla fördelarna av Buddhism i sina kloka och inspirerande undervisningar.


Kajsa Norbäck

Kajsa är född och uppväxt i Uppsala.  Hon kom i kontakt med Kadampabuddhism på Tara Center i Stockholm 2012 och var med och etablerade filialen i Uppsala 2016. Kajsa utbildar sig i beteendevetenskap och psykologi på Uppsala universitet. Hon har en naturlig förmåga att kommunicera de kraftfulla och praktiska fördelarna med meditation och Buddhas läror på ett varmt och tydligt sätt.


William

William har studerat och praktiserat buddhism i fler än 15 år. Som lärare är han tydlig och inspirerande och har en djup förståelse för buddhismen. Genom egen erfarenhet vet han hur man integrerar Buddhas uråldriga visdom med vårt moderna stressiga vardagsliv. William har varit en hängiven volontär på Tara center i Stockholm ända sedan starten 2007 och vid sidan av sitt heltidsjobb är han administrativt ansvarig på centret. Han leder också meditationskurser på centret både för barn och vuxna.

adress

Adress:

Pellettieris kbt-mottagning AB, Rundelsgränd 2A, Uppsala.

Måndagskurs

Måndagskurs

Måndagar 19:00-20:30

På våra måndagskurser som hålls av Kajsa Norbäck kommer du att få en introduktion till meditation, så att du kan utveckla ett lugn inombords. Du kommer också att lära dig grunderna i enkel buddhistisk filosofi så att du lättare kan behålla den här upplevelsen av inre ro i vardagen.

Genom att träna i bland annat andningsmeditation och meditationer på kärleksfull vänlighet kommer du att upptäcka ditt sinnes potential för frid och äkta lycka.  Du kommer också att utveckla ett förtroende för att fortsätta att meditera hemma på egen hand.  Dessutom kommer du att lära dig hur du kan förvandla livets många svårigheter till värdefulla och befriande andliga insikter.

Varje kurskväll består av två vägledda meditationer och en inspirerande och praktisk föreläsning.

Alla är välkomna!

Kurser vår 2018

Klarhet – 2 veckors kurs från 14 maj | 260kr (208kr)

Uppehåll: måndag 28 maj 

Intro till meditation – 3 veckors kurs från 4 juni | 390kr (312kr)

3-veckor från 4 juni

Introduktion till meditation

3 veckor från 4 juni | måndagar 19:00-20:30

På denna kurs kommer du att lära dig grunderna i meditation och enkel buddhistisk filosofi. Du kommer att få lära dig enkla och praktiska meditationer som du sedan kan fortsätta öva på hemma för att finna en djupare ro och glädje i livet – med ett varmt och öppet hjärta.

Varmt välkomna!

Lärare: Gunilla Wieslander

Läraren

Kajsa Norbäck

Kajsa är född och uppväxt i Uppsala.  Hon kom i kontakt med Kadampabuddhism på Tara Center i Stockholm 2012 och var med och etablerade filialen i Uppsala 2016. Kajsa utbildar sig i beteendevetenskap och psykologi på Uppsala universitet. Hon har en naturlig förmåga att kommunicera de kraftfulla och praktiska fördelarna med meditation och Buddhas läror på ett varmt och tydligt sätt.


Gunilla Wieslander

Gunilla har bott i Uppsala sedan hon utbildade sig som läkare för över 40 år sedan.  Hon kom i kontakt med Kadampabuddhism 2014 och var med och etablerade filialen i Uppsala 2016. Gunilla förkroppsligar den buddhistiska vägen av kärleksfull vänlighet och hon har en stor entusiasm för att andra ska få uppleva ett klart sinne och ett rofyllt hjärta genom att omsätta buddhistisk meditation i praktiken.

Adress

Adress:

Pellettieris kbt-mottagning AB, Rundelsgränd 2A, Uppsala.

Fördjupningsprogram i Uppsala 2018

Tisdagar 2018

Tisdagar 18:30-21:00

För första gången erbjuder vi möjligheten att gå fördjupningsprogrammet (FP) i Uppsala. Geshe Kelsang Gyatso har utformat FP för att underlätta en systematisk studie och fördjupning av sex viktiga texter. Vi kommer att studera hans bok, Den nya Åtta steg till lycka som publicerades på svenska 2017.

Gratis prova på tisdag 28 augusti 2018 kl 18:30-21:00

Den nya Åtta Steg till Lycka

Vad handlar boken om?

Boken är en sammanfattning av den buddhistiska vägen av kärleksfull vänlighet. Den visar hur man utvecklar och behåller ett genuint vänligt hjärta gentemot andra. Boken presenterar också praktiska sätta att använda Buddhas tidlösa visdom för att förvandla livets utmaningar och svårigheter till värdefulla och befriande andliga insikter.  Genom dessa metoder kan vi finna en djup inre ro, överkomma problem och svårigheter med ett glädjefyllt sinne och förverkliga vårt mänskliga livs fulla potential.

Pris och anmälan 2018

Pris och anmälan FP-kortet Uppsala:

FP-kortet Uppsala ger dig tillgång till alla våra kurser i Uppsala, dvs:

  • Meditationskurser på måndagar 19:00-20:30 med Kajsa
  • Fördjupningsprogram på tisdagar 18:30-21:00 med Jangdom
  • Alla våra helgkurser i Uppsala 10:30-16:30 (ca. en gång i månaden).

Detta innebär att du kommer att få många möjligheter att fördjupa din meditationsutövning och finna effektiva lösningar till problem vi alla stöter på i vardagen.

Genom att anmäla dig här nedanför, dras valda belopp automatiskt från ditt konto en gång i månaden året runt. Detta innebär att du inte behöver betala varje gång du går en kurs.  Genom att betala ett fast belopp varje månad (inklusive juli och augusti när vi har färre kurser) bidrar du till centrets ekonomiska stabilitet året runt.  På detta sätt hjälper du vår ideell verksamhet att hjälpa andra.

Obs! Bindningstiden för FP-kortet är 3 månader, och om man vill avbryta sitt abonnemang kan man inte påbörja ett nytt förrän till nästa årsskifte.

Boka din plats


Pris och anmälan FP-kort Uppsala & Stockholm:

Som ovan, plus att de flesta kurser på centret i Stockholm också ingår (dvs kvällskurser, helgkurser, empowerment på centret, Simply Meditate).

Aktiviteter som inte ingår i FP-kort Uppsala eller FP-kort Uppsala & Stockholm:

  • Retreats utanför centret (t.ex. på Norrtälje)
  • Kurser med gästlärare från utanför Stockholm & Uppsala
  • FP i Stockholm (man kan delta i bara ett FP)

Adress

Adress:

Pellettieris kbt-mottagning AB, Rundelsgränd 2A, Uppsala.

Läraren

kelsang jangdom

Kelsang Jangdom har utövat buddhism och meditation sedan 2003 och blev ordinerad som buddhistmunk 2010. Han kommer ursprungligen från England men han har under en lång tid arbetat för att stötta centren i norden och bott i Oslo i 9 år. Sedan januari 2015 har han varit huvudlärare på Tara center i Stockholm.

Med glädje och lätthet förmedlar han från hjärtat de kraftfulla fördelarna av Buddhism i sina kloka och inspirerande undervisningar.