Vad har ni för olika kurser?
Kadampa Meditationscenter Stockholm erbjuder kvällskurser, helgkurser och retreats för att hjälpa människor att lära sig mer om meditation, buddhism och positivt tänkande. Centret erbjuder även sjungna meditationspass varje vecka, så kallade pujas, där man mediterar tillsammans i grupp vilket ger en mycket fin energi och inspiration.

Måste man vara buddhist för att vara med på en kurs eller komma till centret?
Nej, alla kan lära sig att meditera och uppleva meditationens positiva resultat, oavsett om man man tillhör någon religion eller inte. Våra kurser är öppna för alla, och vi hoppas kunna hjälpa alla som är intresserade av att finna inre ro och sann lycka.

Kan jag anmäla mig till en kurs även om jag aldrig har mediterat förut?
Ja absolut! Alla våra kurser passar både nybörjare och mer erfarna. Allt du behöver är en önskan om att skapa positiva förändringar i ditt liv.

Vilken kurs passar bäst att börja med?
Det är helt och hållet upp till dig och vad du har för intresse. Kvällskurserna, helgkurserna och helgretreaten passar bra att börja med om du är intresserad av att lära dig om meditation och få praktiska tips för positivt tänkande.
Om du även är intresserad av den buddhistiska läran passar Fördjupningsprogrammet väldigt bra som fördjupning. För att sätta dig in i traditionella buddhistiska meditationer kan du också komma och delta i pujas och fördjupningsretreats på centret.

Behöver jag ha på mig något speciellt?
Nej, många kommer direkt från jobbet och har på sig alltifrån jeans till kostym. Ha gärna på dig någonting som det känns bekvämt för dig att sitta i.

Måste man sitta på golvet?
Nej, man kan sitta på meditationskuddar på golvet om man vill, men annars finns det vanliga stolar som är bekväma att sitta på.

Kommer vi att göra några fysiska övningar, som t.ex yoga?
Nej, det blir inga fysiska övningar – vi tränar bara i meditation som är en mental träning.

Måste jag ha med mig någonting speciellt?
Nej, du behöver inte ta med dig någonting. Om du vill ta anteckningar så ta med dig anteckningsblock och penna.
Om du vill är du alltid välkommen att ta med dig en gåva till altaret när du kommer till centret. Det kan vara vad som helst som du tycker om och vill ge till buddhorna, t.ex ett vackert ljus, rökelse, mat eller blommor.

Vilka regler har ni vid avbokning?
Vid avbokning av kvälls- eller helgkurs sker ingen återbetalning, dock kan kursavgiften fås innestående till annan kurs inom 6 månader från kursstart.

Vid avbokning av retreat upp till en månad innan kursstart återfås 75 % av kursavgiften. Vid avbokning senare än en månad innan kursstart återfås 25 % av kursavgiften.