Traditionens andliga vägledare

Andlig vägledare av NKT - Gen-la Kelsang Dekyong

Gen-la Kelsang Dekyong, andlig direktör för hela Nya Kadampa-traditionen, älskas och respekteras runt om i världen för sitt uppriktiga utövande och sin starka visdom och medkänsla. Hon är en modern buddhistnunna vars mål är att hjälpa människor från alla samhällsskikt att uppnå varaktig lycka genom att utveckla inre ro.

Hon har varit Geshe Kelsang Gyatsos elev i 30 år. Under den tiden har hon också inspirerat tusentals människor runt om i värlen genom sin djupa tillit till sin andlige vägledare; hon har verkligen tagit hans undervisning till sitt hjärta och satt den i praktiken i alla aspekter av livet.

Gen-la Dekyong är en mycket erfaren lärare i buddhism som har undervisat på många center runtom i världen.

Gen-la har ägnat sitt liv åt att sprida Kadampa-buddhism över jorden genom att starta meditationscenter och tempel i så många länder som möjligt. Hon ger entusiastiskt stöd och uppmuntran till alla som deltar i de projekten.

Vice andlig vägledare av NKT - Gen-la Kelsang Jampa

Gen-la Kelsang Jampa är vice andlig ledare av den nya Kadampa Tradition – Internationell Kadampa Buddhist Union (NKT-IKBU) och huvudlärare i Kadampa Meditation Center Texas. Han är en amerikansk buddhistisk munk som vill hjälpa människor att lösa sina dagliga problem genom att utveckla vårt sinne med hjälp av meditation och modern buddhism.

Gen-la Jampa har varit lärjunge till vördade Geshe Kelsang Gyatso under många år. Under Geshe-las vägledning har han undervisat på många centra och vid olika aktiviteter internationellt. Gen-la är mycket älskad för sina tydliga och inspirerande undervisningar och för hans förmåga att beröra människors hjärtan genom sin uppriktighet och godhet.

NKT:s andliga vägledare i Norden - Gen Kelsang Tubchen

Gen Kelsang Tubchen är huvudlärare på det Nordiska Kadampa Meditationscentret i Norge.

Hon är en begåvad och inspirerande lärare och år 2013 blev hon utsedd till den andliga direktören för NKT:s nordiska gren.

Gen Tubchen blev ordinerad som buddhistisk nunna 2003 och är älskad för sina kraftfulla, klara och praktiska undervisningar och hennes djupa retreat erfarenhet.  Hon besöker regelbundet de olika nordiska centren för att ge undervisningar och guida retreats.

Gen-la Kelsang Dekyong

genla

Gen-la Kelsang Jampa

gen-la-jampa251

Gen Kelsang Tubchen